Dronkers

Metalstud wanden en plafonds

Een metal stud wand is een niet dragende binnenwand die opgebouwd is uit metalen profielen met daar tegenaan beplating geschroefd. Eventueel kan de metal stud wand opgevuld worden met isolatie.

Een metal stud wand wordt toegepast als scheidingswand waardoor een ruimte opgesplitst kan worden in meerdere ruimtes. Op deze manier creëert u eenvoudig een nieuwe kamer of kantoor!

Toepassing van een metal stud wand

Een metal stud wand is toepasbaar in zeer veel situaties. Wilt u uw zolder opsplitsen in één of meerdere slaapkamers? Dat kan snel en eenvoudig met een metal stud wand! Ditzelfde geldt voor het creëren van één of meer kantoorruimtes, een hobbyruimte of een zolderkamer.
Het plaatsen van een metal stud wand valt onder de "droogbouw". Dit betekent dat er geen natte producten zoals beton, zandcement of lijm gebruikt worden. Het grote voordeel hiervan is dat er geen droogtijd is, waardoor u direct kunt beginnen met het afwerken van de metal stud wand wand. De gipsplaten kunnen naar wens worden geschilderd of behangen.

Opbouw van een metal stud wand

Een metal stud wand bestaat uit metalen profielen, te weten horizontale  profielen en verticale  profielen. Met deze profielen wordt een framewerk gemaakt, waar tegen de beplating geschroefd wordt. De beplating voor een metal stud wand kan bestaan uit verschillende materialen, bijvoorbeeld gipskartonplaten of gipsvezelplaten zoals Fermacell.
In de holle ruimte van de verticale MSV profielen kunt u isolatie toepassen. Dit kan met steenwol of glaswol.
De keuze voor de materialen, zowel bij de beplating als bij het type isolatie, is bepalend voor de eigenschappen van de wand. U kunt hierbij denken aan de geluidswerendheid, stootvastheid, waterbestendigheid en brandwerendheid van een metal stud wand.